BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вторият заразен с коронавирус в Русе си е направил бърз тест в частна лаборатория

Установиха втори случай на коронавирус в Русе.

Става въпрос за 21-годишен младеж, който е кацнал със самолет на Летище София от Англия. Той е пътувал с още двама души. На аеропорта те са били посрещнати от майката на заразения с COVID-19, а след това ги транспортира до село, което се намира в близост до Русе, където изкарват 14-дневната карантина.

Това съобщи на директорът на РЗИРусе д-р Маргарита Николова на извънреден брифинг днес, предава Кис 13.

През това време никой не е излизал от къщата, включително и майката. Бащата им е носил храна и я оставял на перваза на прозорец, като той е бил с маска и ръкавици. На 23 март получава първите симптоми – вдига лека температура и лека хрема. На 24 март и майката вдига температура с отпадналост и болки в мускулите, които за няколко дни преминават.

След като изтича карантината на 1 април, майката и синът отиват в частна лаборатория, където си правят тестове за COVID-19. Именно от него синът излиза положителен.

На 3 април лаборантите на РЗИ от микробиологична лаборатория вземат проба за PCR, която е изпратена веднага в лабораторията във Варна. Вчера ми съобщиха, че тя е излязла положителна.

От своя страна областният управител Галин Григоров заяви, че към настоящия момент няма основание за допълнително затягане на мерките.

Важно е всички жители както на града, така и на областта, да знаят, че спазвайки сега обявените мерки ще бъдат максимално защитени.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!