BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВИТТЕ Аутомотив България – компанията с драконовските мерки срещу COVID-19

ВИТТЕ Аутомотив България, една от най-големите компании у нас в сектора на автомобилостроенето се отличи с всичките превантивни мерки в извънредната ситуация покрай пандемията COVID-19.

Още в началото на месец февруари, най-големият работодател в Русе предприема мерки, като закупува първите антибактериални гелове. Освен предвиденото закупуване за 2 месеца напред, те са разположени на над 150 точки в завода. Осигурени са дезинфекциращи комплекти за почистване на техниката в производството и повърхностите във всеки офис. За всеки от 920-те служители са закупени маски за еднократна и многократна употреба. Въведено е измерване на температурата два пъти на ден – при влизане на работа, както и по-време на работа, за да се изключат възможни случаи болни хора да влязат във фирмата. За посетителите в завода са приложени извънредни превантивни мерки като попълване на въпросник, задължително наличие на маска и измерване на температура на входа. За логистичните офиси и КПП-тата са изградени предпазни паравани с цел изолация от контакт. Във фирмените столови храната се дава в кутии за еднократна употреба, заедно с прибори и чаши за еднократна употреба. Масите са разделени с по един стол и на разстояние от 1,5м. Персоналът е разделен на малки групи. Служебният транспорт се дезинфекцира между смяната на смените, като всички шофьори са с предпазни маски, както и персоналът, който пътува. Компанията прави редовна глобална дезинфекция на завода. Освен това в завода всеки ден е на разположение медицинско лице. От началото на месец март е съставен оперативен щаб, който всекидневно следи ситуацията и взема мерки съгласно промяната в епидемичната обстановка и адаптира превантивните мерки.

Работата в производството е организирана на групи, което позволява на всяка от групите да бъде изолирана (да си бъде вкъщи) минимум 14 дни. За администрацията е въведена работа от вкъщи, като винаги има представител от съответния отдел в компанията.

 

Компанията е координирала всички мерки с опита на колегите си в Китайския завод на Групата, и всички мерки взети в Китай в борбата с разпространението на заразата са приложени и в българския завод.

Въпреки спиранията на повечето автомобилни производители в Европа и намалените поръчки, ВИТТЕ Аутомотив България продължава да прави всичко възможно, за да се адаптира към трудната ситуация, като отделя максимално внимание на сигурността и безопасността на своите високвалифицирани работници и служители. Компанията ще направи всичко възможно да запази своите служители, като ще приложи всички мерки, предложени от държавните органи в условията на извънредно положение.

Точно в трудните времена се разбира доколко един работодател цени и се грижи за своите служители. Никой от нашите служители и работници не трябва да се притеснява, че ще остане без заплата или работа.“, споделя д-р Христо Христов, Управител на компанията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!