BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БЧК – Русе: Дрехи имаме достатъчно, но ни трябват пари за храна

Няма нужда толкова много от дарения на дрехи, колкото от финансови средства, за да можем да осигуряваме на бездомните хора топла храна всеки ден.

Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ председателят на БЧК – Русе Антоанета Ябанозова.

Имаме изключителната подкрепа на нашето национално ръководство. Всяка година в месеците ноември и декември стартирането на този проект се финансира от Националния съвет на БЧК, за което сме изключително благодарни и признателни“, обясни тя. „За останалите месеци, дори някой път се налага март, съответно използваме наш финансов ресурс. Разбира се, отправяме апел към гражданите и фирми с цел набирането на средства“, допълни Ябанозова.

„Имаме дрехи достатъчно, тоест няма нужда толкова много от дрехи, колкото от финансови средства, за да можем да осигуряваме на тези хора топла храна всеки ден и за обяд, и за вечеря. Ние подготвяме топла супа, получават и по два сандвича. Част от тях те нямат откъде да се хранят, действително се хранят от кофите за боклук. Това е истината. Това е техният начин на живот, те така разбират свободата си“, разказа тя.

Ябанозова обясни, че толкова добре е развита доверителната връзка, че те търсят сами приюта. „Те казват, че нямат търпение да започнем, нямаме търпение да дойдем при вас. Ние правим празници за тях. Коледа празнуваме заедно, Нова година също. На обяд се прави баница с късмети, всеки получава и подарък, просто става наистина една семейна обстановка“, допълни тя. „Така че апелът ми е ако има възможност хората да откликнат и наистина да си помагаме взаимно“, призова тя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!