BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Братя Цветкови пребориха собствените си възможности с благотворителна цел

Теодор Цветков преплува 280 км, а брат му Валентин избяга 280 км с благотворителна цел

Между 14 и 20 септември се проведе събитие с благотворителна цел, в което две момчета – Теодор и Валентин Цветкови пребориха собствените си възможности.

Двамата братя близнаци застанаха зад кауза, подкрепена от UNICEF България, в името на кампанията „Образование за всяко дете“ и по-точно подкрепа на деца със специални образователни потребности.

Валентин Цветков избяга 280 км., а брат му Теодор Цветков преплува 280 км. в рамките на 7 дни, като и двете инициативи се проведоха на територията на Лесопарк „Липник“ в с. Николово, Община Русе.

Целта е създаване на образователна платформа в подкрепа на деца с увреждания, техните родители и учители.

По време на цялото събитие екип от медицински лица и рехабилитатори стояха зад гърба на двете момчета, а докато Теодор плуваше във водата, брат му плава с кану и следеше за неговата сигурност и безопасност.

С голяма доза нетърпение семейството, близки, приятели и хора, подкрепящи каузата на братята Цветкови, посрещнаха Теодор тази вечер на езерото „Липник“, където той излезе като истински герой, преплувал 280 км за 7 дни – нещо, което до този момент не е правено никъде в България.

Кметът на Община Русе Пенчо Милков също очакваше Теодор на понтона и го поздрави за поредната невероятна инициатива, предприета в помощ на деца със затруднения в развитието си. Г-н Милков посрещна младия русенец с думите, че винаги може да разчита на Община Русе за подкрепа в следващи инициативи, както и че ще помогне за издаването на първата книга на братя Цветкови, която предстои да излезе до края на тази година.

Събитието се проведе при спазването на всички противоепидемични мерки, свързани с борбата срещу разпространението на коронавирус.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!