BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Болните от КОВИД-19 русенци се оказаха 12

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани дванайсет нови случая на коронавирус

Разминаването в данните между Единния информационен портал и тези, обявени от Областния оперативен щаб, се дължи на това, че пациенти от област Русе са поставени под карантина или се намират на лечение в други области, както и обратното – има хора от други съседни региони, които се лекуват в Русе.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 476 души, като активните случаи са 77. От тях 26 са на болнично лечение, а 51 са под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 33, а жените са 44, което в проценти е съответно 43% и 57%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 274 са жените, а мъжете са 202-ма, което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и седем новоизлекувани пациенти, с което броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 376. Няма и починали пациенти с положителен PCR тест в региона за изминалите 24 часа.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!