BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Арена Русе“ отчита загуба от 1,8 милиона лева

Над два пъти по-малко приходи и загуба от 1,835 млн. лева отчита „Арена Русе“ за 2018 г.

Това става ясно от инфографиката за компанията в информационната система АПИС. Финансовият отчет за миналата година на дружеството собственик на спортната зала все още не е публично достъпен, така че не е ясно каква част от тази загуба идва от нерентабилна дейност и каква част е чисто счетоводната вследствие на амортизационни отчисления, пише Утро.

Намалението на постъпленията обаче изглежда много сериозно – с цели 57%, т.е. над два пъти. И това при положение, че през 2018 г. залата бе домакин на множество събития, между които и световно първенство по волейбол. А при смяната на собствеността старият директорски борд не бе освободен от отговорност „с оглед финансовите резултати на дружеството“.

„Арена Русе“ вече е официално под управление на държавното предприятие „Национална спортна база“, след като правителството реши да откупи частния дял в дружеството на братя Бобокови за 20 милиона лева. Така че как ще се запълва дупката между приходи и разходи вече не е техен проблем, а на държавната компания. А вероятно и на община Русе, която продължава да е акционер с 49% от капитала. Неин представител в променения през юни управителен съвет продължава да е шефът на антикризисната дирекция Спасимир Димитров. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!