BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Алпинистът Атанас Скатов представя книгата си в Русе

Алпинистът Атанас Скатов представя книгата си в РусеАлпинистът и изследовател д-р Атанас Скатов ще представи премиерно през русенската публика книгата си „МАНАСЛУ- Душата на планината“.

Той ще се срещне с любителите на планината и приключенията на 28 март, в 18:00 часа, в зала 2.101 на Русенския университет. 

Атанас Скатов ще представи и проекта си за скоростно изкачване на 14-те върха с височина над 8000 метра в света без консумация на храна от животински произход. „МАНАСЛУ – Душата на планината“ е първата от поредица от книги под общото заглавие „Над 8000 метра“ към проекта на Скатов за скоростно изкачване на 14-те осемхилядника, или така наречената „Хималайска корона на планетата“, без консумация на храна от животински произход.

В нея са събрани първата част от дневниците на алпиниста. Авторът посвещава тази поредица на хората, които със своите добри дела дават надежда на всеки да продължи по пътя си и да сбъдне своите мечти и желания. Връх Манаслу се издига на 8163 метра над морското равнище и е осмият по височина на планетата.

Преведено от санскрит името му означава Душата на планината. Допълнителна информация: Атанас Скатов е роден на 11 март 1978 г. в Сливен. Висшето си образование е завършил в Аграрен университет Пловдив, има магистърска степен по Растителна защита, защитил е докторат в Берлин, Германия.

Работил е като научен сътрудник в България и Германия, като университетски преподавател в София и като мениджър и ръководител в частния сектор на България и Германия. От 2010 година активно се занимава с алпинизъм, а от 2012 година преминава на веган-меню като част от експеримент дали човек може да живее на тази диета, но и дали може да се натоварва на максимална степен физически и психически.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!