BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ще отворят ли детските градини в Русе?

Над 5 000 деца се очаква да се върнат в детските градини и ясли в община Русе, ако правителството реши да ги отвори като следваща мярка. Много от родителите обаче се притесняват да пуснат децата си на градина.

39 детски градини в Русенска област са в готовност отново да отворят врати, а децата ще се приемат при строг контрол, за да се избегне разпространението на коронавируса, информира БНТ.

Енчо Енчев – заместник- кмет на Община Русе: Имаме готовност и за допълнителни филтри и за допълнителна дезинфекция, за недопускане на територията на градините, на деца, служители, учители, със съмнения за завишена температура.

Теменужка Тодорова – директор на ДГ „Червената шапчица“ – Русе: Може би трябва да има изясняване колко деца да бъдат в група, тъй като няма как да лишим някой да не посещават, а да определим кои да посещават.

Много от родителите обаче смятат, че все още е рано децата да посещават градина. Електротехникът Кристиян Димитров в момента е в принудителен отпуск, за да се грижи за 3-годишната си дъщеря.

Кристиян Дамянов – родител: Докато имам възможност да я задържа вкъщи, ще го направя. Докато не се даде нещо конкретно – примерно имаме тест, има ваксина.

Дните на извънредно положение са използвани за ремонти на детските градини, а помощният персонал е пренасочен да помага в социалните заведения в града.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!