BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шофьор с 2.78 промила връхлетя върху спирка в Бяла

Шофьор с 2.78 промила алкохол в кръвта се заби в автобусна спирка в град Бяла, русенско.

Инцидентът е станал малко преди 18:20 ч. на 3 май. Пикапът преминава през кръстовището между улиците „Васил Левски“ и „Стефан Стамболов“ с висока скорост и буквално помита две бетонни пейки, стълб с фенер и два бетонни коша за смет, като единият е полетял в дерето на местната река Беленска. Има щети и изпочупени стъкла и на самата спирка.

Голям късмет е, че е станало в неделя и не е имало хора на спирката. Не ми се мисли, какво можеше да се случи“, коментира кметът на Бяла Димитър Славов пред БНТ.

Той предостави на телевизията и кадри от инцидента, заснети от видеонаблюдението, което е разположила Общината в целия град, като добави, че планира да закупи и дари на местното Полицейско управление апарат за тестване за употреба на наркотици.

От Областната дирекция на МВР в Русе съобщиха, че 37-годишният шофьор на товарния пикап е бил изпробван на място от служителите на реда с дрегер, при което е установено, че е управлявал след употреба на алкохол, като измерената концентрация е 2.78 промила. Мъжът е отказал кръвна проба.

Униформените са му съставили два акта, а материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е започнато досъдебно производство.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!