BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шофьорът на премазаната кола: Не видях влака

Катастрофа между пътнически влак и лек автомобил стана тази вечер на жп прелеза край Две могили, Русенско.

Сигнал за инцидента е подаден към 19.20 часа, когато оттам е преминавал влакът Горна Оряховица-Русе. На неохраняемия, но обозначен със звукова и светлинна сигнализация жп прелез, влакът е ударил странично лек автомобил „Дачия“. В колата, която е била служебна, е пътувал само шофьорът, който работи във фирмата „Пътинженеринг“, информира Русе Медиа.

По думите на машиниста той е видял автомобила, който се е движил успоредно с влака, и затова е намалил в мястото на прелеза. Въпреки това е ударил леката кола, която е попаднала под локомотива, и е спрял след около 50 м.

Пътници от влака разказаха, че са видели автомобилът да кара много бързо и да се опитва да изпревари влака, за да успее да премине през прелеза. Подробности от разказа на очевидците може да видите във видеото. Самият шофьор на автомобила каза, че не е бързал и изобщо не е забелязал влака.

Движението на влакове по направлението Русе-Горна Оряховица бе преустановено, а на пожарникарите отне близо два часа да освободят врязания под локомотива автомобил. Наложи се да се реже с хидравлична ножица, за да може композицията да се изтегли назад. На място е бил изпратен екип на „Спешна помощ“, но шофьорът на колата е отказал да бъде откаран в болница и е прегледан на място. Той се е разминал с леки наранявания и ожулвания на дясната ръка. Във влака е имало около 30 пътници, като след инцидента голяма част от тях са слезли и са продължили пътуването си с автомобили на близки. За останалите 15-ина души бе изпратен автобус от жп компанията, за да бъдат превозени хората до Русе.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!