BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Футболистите на „Дунав“ Русе отказаха да играят с „Ботев“ Пловдив

Те не са получавали заплати от поне 2 месеца

Футболистите на първодивизионния „Дунав“ Русе спират с тренировките и няма да пътуват за предстоящия мач от първенството срещу „Ботев“ Пловдив.

Срещата трябваше да се състои на 3 юли в Града под тепетата от 21:00 ч.

Решението обявиха треньорът Людмил Киров и играчът Юлиян Ненов. Двамата заявиха, че причината е забавено плащане на възнаграждения – заплати и премии, за последните 2 месеца, предава bTV.

В началото на месец юни от клуба обявиха, че са изчистили всички задължения към футболистите за февруари и март с помощ от страна на Общинския съвет и община Русе. В същото съобщение се казваше, че до дни отборът ще има нов собственик, но до сега този процес не е завършен.

Финансовите проблеми при „драконите“ започнаха в началото на сезон 2019/2020, когато тогавашният финансов благодетел Симеон Симеонов-Доктора заяви, че вече няма възможност да издържа клуба. Кризата се задълбочи по време извънредното положение заради пандемията от коронавирус, когато беше забранено да се провеждат мачове, а футболните клубове нямаха приходи.

Вижте интервю с Людмил Киров:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!