BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трима мъже и една жена са новозаразените в Русенско

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани четири нови случая на коронавирус.

Става дума за трима мъже и една жена на възраст между 37 и 71 години. Двама от мъжете на 52 и 71 години от гр. Сливо поле са хоспитализирани в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на Университетска болница „Медика Русе“. Между тях е установена епидемична връзка. Оказва се, че те са контактни на друг потвърден случай в семейството. За момента и двамата са стабилизирани и се намират на кислородна терапия.

Другият мъж, който също е на 52-годишна възраст, но е от село Голямо Враново, както и 37-годишна жена от гр. Сливо поле са без сериозни оплаквания и са оставени под домашна изолация.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 312 души, като активните случаи са 56. От тях 22-ма са на болнично лечение, а другите 34-ма са под домашна изолация.

При активните случаи се наблюдава съвсем леко повишаване в дела на заболелите мъже, което означава, че 52% са мъжете, а жените са 48%, а като бройка съотношението е съответно 29 към 27. Предходната тенденция при разпределението на всички заболели от началото на пандемията се запазва. 183 са жените, а мъжете са 129, което в проценти е респективно 59% и 41%.

За изминалите 24 часа броят на излекуваните се е увеличил с петима, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 241.

Без промяна остава епидемичната обстановка в дом за стари хора „Възраждане“ в Русе. По-подробна информация очаквайте малко по-късно през деня.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!