BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Телеграф“: Има задържан за изнасилването в Ценово

Има задържан заподозрян за изнасилването на 75-годишната жена от русенското село Ценово, съобщава „Телеграф“, позовавайки се на разследващи.

Тежкото престъпление беше извършено в сряда вечерта, а от рано сутринта вчера районът около населеното място е блокиран от полицията.

Тъй като мъжът тотално отказва да говори, не е потвърдено, че именно той е извършил посегателство. Стана ясно още, че освен че се е гаврил с жената, извършителят е откраднал 60 лв. от дома ѝ.

Хората са в шок, защото подобно престъпление тук не се е случвало, а и в населеното място има много самотно живеещи пенсионери.

Престъпникът вероятно е знаел, че бабата от години живее сама и е абсолютно беззащитна. Разбил дворната врата, а входната отворил с шперц. След като влязъл в дома, заплашил пенсионерката, че ще я убие и я изнасилил. После поискал да му каже къде са парите, а те били едва 60 лв, взел ги и избягал в неизвестна посока.

Според официалното съобщение на прокуратурата жената не е била пребивана и няма телесни повреди. Съобщила е едва на сутринта за случилото се с нея. Сигналът е подаден в полицията в 10:40 часа на 21 май.

Незабавно е сформиран екип от разследващи и експерти. Съвместно с жандармерията е проведена специализирана полицейска операция. На входовете и изходите на селото са проверени всички лица, които преминават през тях. В дома на жертвата е извършен оглед и са иззети вещи.

Пострадалата е откарана в УМБАЛ „Канев“ за извършване на съдебно-медицинска експертиза. Въпреки преживения ужас не се е наложила хоспитализация на жената и тя е останала ори свои близки в Русе.

Според неофициална информация заподозрян за извършванетот на тежкото престъпление е млад ром, който не е местен, но живеел от няколко години на семейни начала с жена от ромската махала в селото с около 2000 жители, пише Телеграф.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!