BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спецакция в Сливо поле

Двама мъже са задържани тази сутрин при акция на русенската полиция

Действията са извършени под надзора на Окръжна прокуратураРусе. Повдигнато им е обвинение, че в периода от 2017 г. до този март са отвличали и държали противозаконно жени

Двама мъже са задържани тази сутрин при акция на русенската полиция, във връзка с разследване за склоняване към проституция. Действията по установяването и задържането на лицата са реализирани от служители на ОДМВР Русе – сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, Специализираното тактическо звено и РУ Сливо поле, под надзора на Окръжна прокуратураРусе. До това се стигна след проведени оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия по образувано досъдебно производство, по описа на ОДМВР Русе, за извършени престъпления по чл. 142 и чл. 142 а от НК.

Тази сутрин на адрес в гр. Сливо поле униформените са задържали двама мъже на възраст 30 и 50 години. Те са привлечени като обвиняеми по досъдебното производство, затова че противозаконно са отвличали и държали против волята им различни жени, в периода от 2017 г. до март тази година. Установени са жени, които са държани в очакване да приключи периода на извънредното положение, за да бъдат изведени през границата на страната и принуждавани да проституират в чужбина.

С постановление на прокуратурата на двамата е наложено задържане за 72 часа. Предстоят още процесуално-следствени действия под надзора на Окръжна прокуратураРусе.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!