BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Социалистическото всекидневие в устната история на Русе

Книгата на д-р Диляна Иванова „Социалистическото всекидневие в устната история на Русе“ излезе от печат и на български език.

Първото издание на дисертацията на Диляна Иванова бе на английски език. В основата на изследването са устни и визуални материали, събирани повече от десетилетие от авторката на книгата. Текстът се фокусира върху неразработвани проблеми, каквито са темите за всекидневието и празниците през социализма в индустриалния град. Диляна Иванова е работила в Русенския музей и е участвала във фундаменталното проучване на устната история на Русе през 1999 г., публикувано в книгата „Русе – портрет на века“. По-късно сама записва своите срещи с още 40 души, а интервютата са част от книгата, която има 420 страници, съобщиха от Историческия музей в Русе.

Визуалният разказ е важен за анализа на отминалите дни, поради което Диляна Иванова привлича свидетелства от семейни албуми и серия от пропагандни снимки, характеризиращи времето. По същество всички нейни тези и твърдения са извлечени от интервютата и са подкрепени с примери. Това прави тази книга свидетелска за времето и особено важна не само за Русе, но и за страната като цяло, тъй като миналото е разказано от обикновени хора.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!