BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Само 60% от заведенията ще отворят врати в Русе

Едва 60 на сто от заведенията в Русе ще отворят врати, след като бяха свалени ограниченията.

Данните са на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в града. Останалите ресторанти не разполагат с летни градини и за тях спазването на противоепидемичните мерки е невъзможно.

Заведението на Красимир Иванчев работи от вчера, но хората, които се осмеляват да седнат в него, не са много.

Плахи са, два месеца вече е извънредното положение и са уплашени… да не би случайно да се заразят.“, каза Красимир Иванчев – председател на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе, цитиран от БНТ.

Като председател на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев смята, че собствениците, които са използвали мярката 60/40, по-трудно ще отворят, защото трябва да издържат целия си персонал при ниски обороти. Според него в бранша има основания за протест.

Отделно махането на определен брой маси също затруднява допълнително персонала, защото той работи на по-голяма площ, а пък обслужва по-малко клиенти.“, каза още Красимир Иванчев

Прогнозите на бранша са, че поне 6 месеца или година ще са нужни, за да се възстанови потокът от клиенти в заведенията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!