BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русе е откъснат от цяла България

Пътникопотокът на автогарата в града е значително намалял

От централната автогара в Русе се изпълняват едва 10% от обичайните курсове. Превозвачите планират пътуванията на базата на закупените онлайн билети. Има ли опасност автогарата в града да фалира, в ефира на „Здравей, България” по NOVA, темата коментира диспечерът на Автогара-Юг в Русе Красимир Дончев.

„Искам най-отговорно да заявя, че към всички областни градове – Силистра, Шумен, Разград, Варна, Велико Търново, Габрово и по-малки населени места автобусите са абсолютно отменени. За Букурещ също транспортът е спрян. Към София курсовете са сведени до 2-3 максимум на ден. Автобуси, които свързват Южна със Северна България, също са спрени. Това означава, че Русе е откъснат и от тази част на страната”, посочи Дончев.

Русенската автогара няма да фалира. Дори и при един случай, в който да има качващ се или слизащ пътник, автогарата ще изпълнява функциите си най-отговорно”, допълни диспечерът.

Съветът към всички, които имат нужда да тръгнат към някой от областните градове, е да се обадят на гише „Информация” към съответната автогара, за да разберат има ли автобус, който могат да използват.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!