BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русенци предпочетоха кея пред тържествата по случай Съединението

Русенци предпочетоха кея пред церемонията и тържествените слова в Деня на Съединението, сподели Русе Медиа.

По времето, когато се провеждаше празникът в центъра на града, много от хората предпочетоха да използват хубавото време за приятна разходка със семейството си или с приятели на кея.

Една част от посетителите на крайбрежната зона използваха завършените 3D картини, за да се увековечат в спомен, а други просто се разхождаха. Поставената наблизо до заведението платформа във вид на своеобразен трамплин се оказа добра находка за привличане на младите тийнейджъри, които обичат каскадите и спорта. Не липсваха и рибари, но все още достъпът до реката е проблем за любимото им хоби. Стъпалата са стръмни и опасни, липсват и перила за по-безопасното слизане и качване в района на новия кей. Единственото място, където стълбите към водата са с перило, е в района на понтон 10. Там през лятото бе и основната група от хора, които използваха пространството за плаж и за слизане до реката за разхлаждане. Днес плажуващи липсваха, може би поради оживеността на мястото.

Приятно впечатление направи и фактът , че за близо около час нито един автомобил не навлезе и не се движеше по алеите на кейовата стена. Поставянето на бариера за регламентиран достъп, комбиниран с видеонаблюдения, се оказва към момента доста ефективно. Другият „вход“ до района с автомобили откъм Топлата вода е преграден с циментови саксии, но явно на някого са му пречили и е направен авариен проход. На кея вече е решен и проблемът с опасно съоръжение в близост до скулптурната композиция на „Играещи деца“.

Граждани подадоха на място към служителите сигнал за необезопасен отдушник на канализацията. Към момента въпросната тръба е отрязана на нивото на земята и е запечатана с метален капак. Все повече русенци припознават новата крайбрежна зона като възможност за приятна разходка и отмора и се надяват тя да става все по-хубава.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!