BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русенски майстор създава „крака” за болни животни

Над 20 парализирани кучета и котки проходиха благодарение на механик от Русе. От половин година Димитър Димитров изработва безвъзмездно индивидуални проходилки, за да могат парализираните животни отново да се разхождат.

От месеци през деня Димитър се занимава с оптичен тунинг на коли, а вечер създава „крака” за болните животни, сподели БНТ.

Димитър Димитров: Когато видиш едно животно, което се усмихва, няма такова нещо. И хората са доволни.

Количката не може да реши проблема на животното,но може да му помогне за два- три часа дневно.

Димитър: Тя е само някакво средство, за да може да се движи, да си тренира мускулите… Част от деня да прекара в нея, за да се избегнат и малко раните от залежаването.

Всяка количка, изработена от Димитър си има име.

“Бари”- носи името на първото куче, за което е направил приспособлението.

Димитър: Точно не съм ги броил, но мисля, че това, което правя сега е номер 21. Малки, големи, най-голямата е за 50-килограмово животно. Най-малката е за едно мъничко пинчерче.

И докато за една фабрично произведена количка цената започва от 300 долара, то частите за проходилките на Димитър са около 15 лева. А в благородната кауза се включват и приятелите му, които събират части – колела, ремъци и тръби.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!