BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русенският университет ще отбележи Международния ден на франкофонията

Русенският университет ще отбележи Международния ден на франкофониятаНа 20 март, вторник)Русенският университет ще отбележи Международния ден на франкофонията и една година от членството си в Университетската агенция на франкофонията (AUF).

Събитието ще започне в 11:30 часа във фоайето на Централен корпус с приветствия от ректора чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев и представител на Университетската агенция на франкофонията.

Ще бъдат наградени най-добрите автори на есета на френски език в обявения конкурс на тема „За да подготвиш бъдещето си, трябва само да създадеш свое настояще” (Антоан дьо Сент-Екзюпери). Артистична програма, с участието на ученици от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и ПГО „Недка Иван Лазарова“, ще покаже пред публиката красотата на френската поезия и френската класическа музика, а възпитаниците на гимназията по облекло ще направят мини дефиле „Париж-столица на световната мода“.

На 21 март, сряда от 18:30 часа в зала 2.101 ще се състои френска филмова вечер, организирана от Монтюпе и Гимназията по европейски езици в Русе. Прожекцията на комедията „Je fais le mort“ е със свободен вход.

На 22 март, четвъртък в Аула 1 екипът на Средното училище по европейски езици ще отдаде нужното внимание към френската култура. В програма, подготвена от учениците и учителите, ще се включи и танцовият състав на университета, който ще поздрави публиката с френски танц.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!