BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русенският университет приема онлайн документи на кандидат-студенти

Русенският университет приема онлайн документи на кандидатстуденти на адрес https://online.uni-ruse.bg/

Това съобщават от висшето училище в крайдунавския град.

Приемът на студенти в университета за академичната 2020/2021 година е в 50 специалности от 23 професионални направления.

Кандидатите, които за първи път влизат в онлайн системата, трябва да си направят регистрация с лични данни и валиден адрес на електронна поща, на който ще се изпращат съобщенията от Русенския университет. Входът в портала за онлайн кандидатстване става чрез въвеждане на същия имейл и парола.

След регистрацията кандидатите имат избор – дали ще подават документи, или ще се регистрират за предварителен изпит от 9.00 часа на 25 април т.г., който ще се проведе в Русе, Силистра, Разград и Видин.

При необходимост от удължаване на срока на мерките, свързани с ограничаване на разпространението на коронавируса, изпитът ще се състои онлайн. Кандидатите ще бъдат уведомени за това предварително по електронната поща в срок до 16 април тази година.

От висшето училище информират, че младежите, които ще завършат средното си образование през настоящата учебна година, също могат да се запишат, за да участват в предварително класиране и условно записване за определен брой места в университета.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!