BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русенска фирма шие стотици хиляди маски за Западна Европа

Русенска фирма с идея как да оцелее шивашката и модната индустрия в Източна Европа по време на кризата.

Тя е въвела поточна линия, на която работниците са на разстояние. В момента шият хиляди маски за Западна Европа, а след това ще започнат и производството на облекла, информира БНТ.

Собственикът на фирма от шивашкия и модния бранш в Русе Мартин Йорданов заяви днес, че цели индустрии в България и Румъния са пред изчезване, заради преместване на производствата на световни фирми в Близкия Изток, и в Африка.

Въпреки това той е успял да въведе нови поточни линии. Първите поръчки за над 100 хиляди предпазни маски са за Германия и Франция.

Мартин Йорданов, собственик на шивашка фирма в Русе: Вземахме всичките идеи от автомобилната индустрия и я внедрихме в модната индустрия – това са възможности да се произвеждат различни модели в една и съща производствена линия. Заедно с италианските колеги, които произвеждат платове и консумативи, и с германските производители на машини ние можем да бъдем истинска, уникална индустрия, която може да продава в цял свят.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!