BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Румънци работят на 6-часов работен ден в Русе

Румънци от окръг Гюргево все по-често започват работа в Русе, предимно в сферата на търговията и услугите.

Местна куриерска фирма вече е наела на работа шест румънски служители.

Светлозар Димитров изнася стоки за бита за Румъния. Поръчките му са предимно онлайн. Дълго време е търсил да наеме подготвени кадри, владеещи румънски език, но удря на камък, предаде БНТ.

Светлозар Димитров, управител на куриерска фирма: Помислихме, че в Русе, след като е на границата разполага с достатъчно капацитет от румъноговорящи, което всъщност се оказа, че не е така. Публикувахме първи обяви, втори обяви за работа, трети, появяваха се все по-малко хора, а нуждите на българските онлайн – търговци растяха.

В безизходицата си от куриерската фирма се обърнали към румънска агенция, която успяла да осигури необходимия персонал.

Адриана Аврам от Гюргево е с икономическо образование. Приема предизвикателството да работи в Русе, защото не намирала подходяща позиция в родния си град. Казва, че е доволна от заплащането. И въпреки че не говори още български вече е успяла да се адаптира към екипа.

Адриана Аврам: Работим като екип, голям отбор сме и се поддържаме.

За служителите от Румъния е осигурен безплатен превоз. Те се трудят 6 часа, за да могат да се приберат обратно през границата в Гюргево в рамките на 8-часовия работен ден.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!