BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Раздават хранителни продукти на ученици с изтичащ срок на годност?!

Схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ се оказаха напълно бутафорни

Пред две седмици започна раздаването на плодове, зеленчуци и трайни млечни храни, които са се полагали на децата безплатно, за периода на извънредното положение.

Но схемите очаквано се оказаха порочна практика на определени фирми да „усвоят“ едни пари. Сигналите за раздавани хранителни продукти с изтекъл срок на годност заваляха от всички краища на страната, а последният случай от русенското село Щръклево.

Танжу Ахмед ни сигнализира, че на 05.05 от ОУ „Христо Ботев“ село Щръклево се раздали хранителните продукти към семействата в съседни села които имат ученици учащи в училището – 12 бр. краставици, 0,470кг пакетиран кашкавал и ежедневната порция която получават когато са на училище от 0,030 кг пакетирано кашкавалче. 

„Изглежда фирмата се е освободила от изтичащият в годност продукт 0,030кг кашкавалче за сметка на здравословното хранене на децата ни,като разнесеният продукт на 05.05 е със срок на годност до 06.05.20?!“

В случая се питаме защо Директорът на учебното заведение не е упражнил контрол и е допуснал разнасянето на този продукт към децата,една фирма се спаси от финансови загуби за сметка на децата Ни?!

БАБХ ще проверява сигнала на родители защо това е допуснато и от гледна точка на морала, морално ли е да раздават хранителен продукт преди бракуване на учащи деца?!“, пише г-н Ахмед.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!