BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Протестиращи блокираха движението в района на „Дунав мост“

Жители на Русе блокираха движението в района около граничния пункт „Дунав мост“.

Освен срещу правителството и главния прокурор, протестът на русенци е и с екологични искания заради поредицата от дни, в които града беше обгазен, информира БНР.

По-рано днес общинските съветници в града приеха единодушно декларация, в която се настоява държавата – в лицето на Министерския съвет и на Министерството на околната среда – да осигурят мобилна станция за измерване на нивото на замърсеност на въздуха, както и да открият причинителите на замърсяването.

Движението около граничния пункт „Дунав мост“ ще остане блокирано до 20 часа, след което протестиращите ще се отправят към Индустриалния парк в източната промишлена зона на Русе, където се намира един от промишлените замърсители на въздуха в града.

Организирани са обходни маршрути за автомобилите, но не е разрешено влизането на товарни автомобили от Румъния в България, тъй като няма как да се включат към транспортната мрежа на територията на Русе.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!