BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По 50 безработни на ден се регистрират в Русенско

В периода 16-20 март в бюрата по труда в Русенска област са се регистрирали 262-ма безработни, като в това число влизат и хората, които са се завърнали от чужбина.

През същия период работа на първичния пазар са започнали 74 безработни. Това показват предварителните данни на Агенцията по заетостта.

За сравнение в периода 16-20 март 2019 г. в бюрата по труда са се регистрирали 84 безработни, а работа на първичен пазар са започнали 83 души.  От началото на март 2020 г. в бюрата по труда в Русе, Ветово и Бяла са обявени общо 363 свободни работни места.

От регистрираните безработни от началото на март тази година най-голям дял са били заети в икономическа дейност Преработваща промишленост  – 30,2% от случаите, следват секторите Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети – 12,4%, Хуманно здравеопазване и социална работа – 6,1% и Държавно управление и Транспорт, складиране и пощи – по 4,6%. 

Общият брой на регистрираните в бюрата по труда безработни към 20 март е бил 6493. Броят им е със 173 или с 2,7% повече в сравнение с 20 февруари, когато той е бил 6320.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!