BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пенчо Милков: Не могат 47 косачи да обиколят града за една нощ

Тревата в Русе се коси постоянно, но е невъзможно да се обработи наведнъж целият град, коментира кметът Пенчо Милков.

Той призова русенци към повече търпение и разум. Пет бригади от общо 127 души са на терен непрекъснато, като 47 работници косят, а останалите събират след тях тревата. Работи се по публично оповестен график, но 47 души не могат за една нощ да обиколят града. Използват се 60 ръчни косачки, 6 роторни трактори за косене, 10 палцови косачки, като отделно е закупена е нова техника за общинското предприятие „Паркстрой“. Косенето се затруднява и от дъждовете, тъй като те благоприятстват бързото израстване на тревата, предава Русе Медиа.

Дъждовното време пречи и на пръскането срещу комари и кърлежи. Финансовото министерство е отпуснало допълнително 1,5 млн.лв. на дунавските общини. През април са извършени 2 пръскания за комари, едно от които в малките населени места, а против кърлежи – 3 пъти. Заради валежите най-вероятно през тази и следващата седмица няма да се пръска.

Зам.- кметът Димитър Недев обясни, че през тази година общината съгласува действията си в борбата с комарите със съседно Гюргево. Румънците са изпратили график, с който ще се съобразят от българска страна, за да бъде по-ефективно пръскането.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!