BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пациентът с коронавирус в „Медика“ си е направил два бързи теста, които са били отрицателни

Днес сутринта по време на брифинга на Националния оперативен щаб беше потвърден 13-ти случаи на заболял от COVID-19 на територията на област Русе. Става дума за мъж на 41-годишна възраст от село Ясеновец, област Разград.  

Няма данни лицето да е напускало страната и да е пътувало в чужбина.

От неделя лицето е хоспитализирано в отделението по вътрешни болести към УМБАЛМедикаРусе“, а след излизането на положителен резултат от PCR-проба мъжът е преместен в специализирана структура за лечение и наблюдение на пациенти, болни от COVID-19 отново в същата болница. Към момента той е в стабилно състояние, не е интубиран и е без фебрилитет.

От 20-ти април мъжът е имал различни оплаквания като отпадналост, втрисане, загуба на апетит и суха кашлица, придружена с болки в гърдите. Потърсил е медицинска помощ в болницата в Разград още на 24-ти април, но след направата на бърз тест за коронавирус, който се е отказал отрицателен и рентгенова снимка на бял дроб без данни за пневмония, той не е хоспитализиран по свое собствено желание. На 26-ти април състоянието му се влошава, като към споменатите симптоми вече се появява и задух. Мъжът сам решава да потърси лекарска помощ в Русе. Тук той бива настанен в отделението по вътрешни болести на УМБАЛМедикаРусе“, където също е направен бърз тест, който отново се оказва отрицателен. Но вече от новата рентгенография има данни за пневмония, а освен това към вече познатите симптоми се наблюдава прогресираща отпадналост и температура от 39.5 градуса. Това подтиква медиците от „МедикаРусе“ да вземат проба за PCR-изследване, която се оказва положителна.

Епидемиологичното проучване от Регионалните здравни инспекции в Русе и Разград продължава, като към момента са предприети всички необходими мерки, включително и  за дезинфекция. УМБАЛМедикаРусе“ продължава да изпълнява безпроблемно ежедневните си дейности по оказване на медицинска помощ на всеки нуждаещ се.

Понастоящем под карантина се намират 682-ма души, а за други 2875 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били поставени под карантина или продължават да се намират под такава е 3557.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!