BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пандемията спря круизните пътувания по река Дунав

Пандемията от коронавус е причина за спирането на круизните пътувания по Дунав и за намаляването на товарните превози по реката.

Това е установил анализ на австрийската организация „Pro Danube International“, която е партньор на Българо-румънска търговско-промишлена палата със седалище в Русе, информира БНТ.

Наблюденията на експертите сочат, че слабо са намалели корабите, превозващи товари по река Дунав. Освен това шлеповете се обработват с леко забавяне, което се дължи на засилените противоепидемиологични мерки в някои пристанища-смятат още анализаторите.

По данни на параходство „Българско речно плаване“ в Русе, към края на април 2020 година не се забелязва съществено намаление на транзитния трафик по реката и ситуацията с коронавируса почти не влияе негативно на корабоплаването в българския участък.

Българо-румънска палата участва заедно с 28 основни и асоциирани партньори от 10 европейски държави в проект ДАНТЕ, чиято цел е да се подобрят административните процедури, свързани с транспорта по река Дунав.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!