BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От утре отварят детските градини в Русе

Детските градини на територията на Община Русе имат пълна готовност да отворят врати на 1 юни.

От предварително попълнените анкетни карти родителите на 1629 деца са посочили, че ще се върнат обратно в детските градини от 1 юни. От общината апелират децата, за които има кой да полага грижи в домашни условия, да си останат вкъщи и да изчакат края на извънредната обстановка. Целта е да се избегне вторична вълна на заразата с коронавирус.

Задължително ще бъде измерването на температурата на всяко дете, преди да влезе в детската градина, а здравни специалисти ще бъдат на разположение през всички летни дни от годината.

С отварянето на детските градини от 1 юни предстоят и проверки от Регионалната здравна инспекция, както и от инспекцията по труда. Експерти ще следят за това дали се спазват всички условия за безопасност на работа.

Ресурсните учители, които работят с децата със специални образователни потребности, могат да продължат своята работа с тези деца, които имат най-голяма потребност. Директорите на детските градини имат ангажимент да дефинират и степенуват нуждите на всяко дете, за да бъдат избегнати движения на специалисти от една група в друга.

Община Русе ще съдейства и отговаря на всички възникнали по време на учебната работа въпроси.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!