BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха ново отделение за хемодиализа в УМБАЛ „Канев“

Университетската болница в Русе се сдоби с ново отделение по хемодиализа.

Средствата за изграждането му са дарени от канадския милиардер от български произход Игнат Канев.

Той присъства на освещаването заедно с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, предава bTV

143 пациенти на хемодиализа ще се радват на нови условия и модерна апаратура в болницаКанев” в Русе. Отделението бе изградено с дарение от половин милион лева, направено Канев и семейството му. 94-годишният предприемач приема това за своя мисия.

Да работим и да се грижим и да помагаме на ближния си. Затова Господ ме е докарал да дойда отново в моя роден край и да помогна каквото мога, и то не е първи път, няма да бъде и последен път”, сподели той.

А лекарите в болницата изказаха своята благодарност за дарението и обясниха, че благодарение на него други ще получат шанс за живот. В отделението има и нова апаратура, закупена със средства от здравното министерство. Тя е на стойност 600 хил. лв.

По думите на министър Ананиев правителството е отпуснало близо 5 млн. лв. за захранването на 29 центъра за хемодиализа в страната.

До момента Игнат Канев е дарил 2 млн. лв. на болницата в Русе. Предстои и заведението да получи още един подарък – модерна линейка.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!