BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Осъдиха трима русенци, отвлекли непълнолетно момиче

Престъплението е от 5 октомври миналата година в разградското село Беловец

Разградският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура-Разград, Гинка Х., Асан Х. и С. Х. от Русе и техните адвокати, с което тримата се признават за виновни в отвличането на момиче, ненавършило 18-годишна възраст.

Процедурата бе приложена, след като те признаха вината си, а Разградският окръжен съд, одобри споразумението, след като прецени, че същото не противоречи на закона и морала, съобщиха от съда в Разград.

Страните по делото приеха за безспорно установено, че на 05.10.2020 г. в с. Беловец, обл. Разград, по ул. „Васил Левски“, в съучастие като съизвършители, тримата отвлекли момиче, което не е навършило 18 години.

За извършеното престъпление Гинка Х. и Асан Х. приеха да изтърпят наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, чието изпълнение да бъде отложено с изпитателен срок от 5 години. Възпитателната работа с тях съдът възложи на началника на РУ на МВР Русе.

Наказанието на непълнолетния С. Х. е 2 години „лишаване от свобода“, което съдът отложи с изпитателен срок от 3 години. Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Русе ще организира полагането на възпитателни грижи спрямо него.

Постановеният съдебен акт е окончателен, не подлежи на проверка от по-горна инстанция и има последиците на влязла в сила присъда.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!