BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Няма положителни проби сред първите тествани в Русе учители

Служителите на РЗИ – Русе направиха антигенни тестове на служители в три училища

29% от преподавателите в русенския регион са пожелали да си направят антигенни тестове за коронавирус. В първия ден служителите на Регионалната здравна инспекция посетиха 3 училища. Всички проби се оказаха отрицателни, съобщи БНТ.

В основно училище „Иван Вазов“ в Русе да си направят антигенни тестове са пожелали 25 от 47 учители. Всички казват, че се притесняват от заразата.

Смятам, че е абсолютно важно, тъй като работя с най-малките ученици и за да избегнем разрастване и т.н. смятам, че аз съм първият човек, който трябва да го направи„, заяви началната учителка Марияна Пенчева.

Трима от преподавателите и шофьорът на училищния автобус, потвърдено с PCR тестове, са изкарали коронавирус, каза директорката Теодора Йорданова. Сред колегите и обаче има и такива, които са били болни с характерните симптоми, но не са се изследвали. Някои от тях днес също бяха решили да си направят антигенен тест.

Симеонка Богданова е начален учител. Решила е да не си прави антигенен тест. Казва, че ще изчака и за ваксината.

Днес няма да си направя антигенен тест. Засега искам още малко да проуча. Имам и проблем със синузита. Мисля за ваксина. Но изчаквам да проуча, изчаквам да разбера какви са отзивите след първо ваксинираните„, заяви началната учителка Симеонка Богданова.

Въпреки че в момента няма болни преподаватели, учителите, които днес се изследваха, оживено коментираха COVID ситуацията, изчаквайки резултатите.

„Преподавам на ученици от прогимназиален етап, които в момента са в електронна среда на обучение. Mисля, че всеки човек има притеснение за себе си. И аз самата имам„, коментира Теодора Йорданова – директорка на ОУ „Ив. Вазов“.

От РЗИРусе са направили график, по който ще обикалят училищата в Русе и съседните общини, за да правят тестове.

15 минути са необходими на пробите, за да бъдат отчетени. Засега всички са отрицателни. Няма скрито носителство„, коментира Красимира Атанасова – лаборант в РЗИРусе.

Досега едва 18% от учителите в Русенска област са се записали за ваксиниране.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!