BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Няма нови случаи на COVID-19 в Русе

Няма новоустановени случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе за последното денонощие

Това стана ясно от данните за разпространение на заболяването, съобщени от директора на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. д-р Тодор Кантарджиев.

За последните 24-часа са регистрирани 41 нови случая, от които 11 са хоспитализирани. Така общият брой на заразените с COVID-19 в страната стана 2372, като от тях активни са 1478.

Новорегистрираните случаи са констатирани в областите София (8 случая), Пазарджик (17 случая), Ямбол (11 случая), Плевен (2 случая), Благоевград (1 случай), Кюстендил (1 случай) и Смолян (1 случай). Най-много заразени до момента има в София – 995 души.

От всички 2372 констатирани с COVID-19 – 1159 са мъже и 1213 са жени.

Понастоящем на болнично лечение са 258 лица, като 29 от тях са в интензивни структури.

Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият е бебе на 2 месеца.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при медицински персонал страната от началото на пандемията до момента е 249 души.

Оздравели са 769 пациенти, като за последното денонощие техният брой се е увеличил с 42-ма. За съжаления смъртните случаи в България на хора, заболели от COVID-19 за последните 24-часа се увеличиха с още петима души, с което общо починалите от началото на пандемията от коронавирусна инфекция станаха 125.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!