BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Носът ни наистина расте, когато лъжем

Разказването на лъжи наистина кара носа ни да расте, са открили учените.

Точно както при Пинокио, любимеца на децата, чийто нос става по-дълъг всеки път, когато послъгва – носовете на лъжците всъщност набъбват, когато спестяват истината. Разликата е твърде малка, за да се види с невъоръжено око, но лекото набъбване е толкова сърбящо, че предизвиква непреодолимо желание лъжльото да се почеше.

Британски изследователи, които изучават лъжата, споделят, че физическите улики, като например почесването, изпотяването и ускоряването на пулса, могат да разкрият неопитните лъжци.

Колко е пораснал носът на кандидат-кметът на ГЕРБ за Русе Диана Иванова, която излъга, че никога не е била партиен член.

Точно преди 4 години тя оглави като общински председател местната структура на партията на бизнесмена и собственик на ТЕЦ – Русе Христо Ковачки.

Няма как да си бил шеф на Общинския съвет на „Български демократичен център“ /БДЦ/, без да си бил член на същата партия. Това е посочено и в устава на БДЦ, а именно, че само партийни членове вземат участие в Общинското събрание и в органите на управление на партията, пише Фронтално.

Малка, почти невинна лъжа, написана от директор на русенска гимназия, отгоре на всичко и кандидат за кмет на града. Но като бивш кадър на Идеологическия отдел при Окръжния комитет на Димитровския комунистически младежки съюз /ДКМС/ Диана Иванова сигурно така е научена – да лъже в името на интересите на Партията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!