BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Новите заразени с КОВИД-19 са от Русе и Сливо поле

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани четири нови случая на коронавирус. Става дума за три жени и един мъж на възраст между 21 и 87 години

Две жени на 21 и 64 години съответно от градовете Сливо поле и Русе са оставени под домашна изолация. Те се намират в добро общо състояние и не проявяват сериозни оплаквания. Същевременно 87-годишен мъж от Русе и 41-годишна жена от Сливо поле са хоспитализирани съответно в Университетска болница „Медика Русе“ и Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. 87-годишният мъж е стабилизиран, като за момента се намира на кислородна терапия, а 41-годишната жена е с бронхопневмония.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 316, като активните случаи са 58. От тях 19 са на болнично лечение, а 39 са под домашна изолация.

От активните случаи 47% са мъжете, а жените са 53%, което като бройка е съответно 27 и 31. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 186 са жените, а мъжете са 130, което в проценти е респективно 59% и 41%.

За изминалите 24 часа има и един нов излекуван пациент, който е от обитателите на дома за стари хора „Възраждане“.

Излекуваните от коронавирусна инфекция в дома станаха 78, като 69 са обитатели, а останалите девет са от персонала, работещ там.

Припомняме, че общият брой на диагностицираните с COVID-19 в социалното заведение остава 96, като от тях 86 са обитатели, а останалите 10 души са от персонала. 10 от излекуваните обитатели са настанени в Кризисен център „Каритас“, а 48 са на 4-тия етаж на социалното заведение. Други девет обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция. Петима обитатели от социалната институция, които са безсимптомни, но с положителен PCR тест за коронавирус, са настанени в общинска вила „Липник“, намираща се в село Николово, а на болнично лечение се намират други четирима от обитателите на дома.

Що се касае до персонала на социалната институция, то девет души от заразените десет са излекувани. Под домашна изолация остава единствено една от санитарките, работеща там.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!