BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Новата учебна година в Русенския университет започва присъствено

Нова заповед на ректора разрешава посещение на лекции и упражнения

Във връзка с прилагане на заповеди, свързани с изпълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредно положение, за ограничаване разпространението на заразата с COVID-19, въведеното санитарно извънредно положение и провеждането на учебен процес със студентите в редовна форма на обучение, е издадена нова заповед №611/10.04.2020 от ректора на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, с която се решава:

  • Зимният семестър за I, II, III, IV и V(специалност „Право“) курс със студентите редовна форма на обучение да започне на 14.09.2020 г., като занятията се провеждат присъствено, съгласно изготвения от Учебен сектор разпис на занятията. За I курс занятията на 14.09.2020 г. да започнат от 12 часа по графика за учебния процес.

  • Откриването на новата учебна година за първи курс да се проведе на 14.09.2020 г. от 10 часа на открито пред Ректората, при спазване на хигиенните изисквания при санитарно извънредно положение.

  • На 14.09.2020 г., от 11 часа, да се проведат срещи на Деканските ръководства на факултетите със студентите от I курс в зали, определени от Учебен сектор и при спазване на хигиенните изисквания при санитарно извънредно положение.

  • Влизането в Университета да се извършва през Ректората, корпус 2 и транспортния портал, след измерване на температурата, дезинфекциране и поставена предпазна маска. Предпазните маски да се носят на цялата територия на университета (в откритите и закритите помещения на кампуса).

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!