BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Наградиха отличниците и младите таланти на Русе

Община Русе награди отличниците и младите таланти на града с празнична церемония по случай 1 юни

Празнична церемония се проведе под патронажа на Община Русе днес, пред Доходното здание, по случай 1 юни – Деня на детето.

На събитието присъстваха Пенчо Милков – кмет на Община Русе, Златомира Стефанова и Енчо Енчев – зам.-кметове на Община Русе, Иво Пазарджиев – председател на Общинския съвет в Русе, директори на училища в града, преподаватели.

По традиция ежегодно кметът на Община Русе поздравява изявени русенски ученици в знак на благодарност към положения труд за постигнати високи резултати през учебната година.

Своите грамоти и награди днес получиха 39 отличници от училищата на територията на Община Русе. Те са сред най-добрите и изявени млади хора в нашия град. Отличия получиха и участниците в конкурсите за рисунка и фотография и поезия, организирани от Общинския младежки дом.

Конкурсът за рисунка и фотография „Вода“ се провежда от тринадесет години. Посветен е на значението и опазването на водата на нашата планета. Организатори на конкурса са Общински младежки дом – Русе и ВиК ООД – Русе със съдействието на Община Русе. Конкурсът е международен, а направленията са две – за рисунка на национално ниво и за фотография на международно. Конкурсът се радва на изключителна популярност. Темата се задава от ООН и тази година бе „Водата и климатичните промени“.

Национален конкурс за поезия „Пробуждане“ се организира по идея на членове на Младежкия парламент и е част от Общинския план за младежта на Община Русе за 2020 година. Целта на конкурса е да даде възможност на младежи с интерес към писането на поезия да покажат своята дарба.

Фондация „Русе – град на свободния дух“ също направи подарък на малките русенци по повод 1 юни. На шест места в града – пл. „Батенберг“, на пл.“Свобода“/ пред Съдебната палата/, в Парка на младежта и в кварталите „Дружба“, „Чародейка“ и „Здравец“ – доброволци от Младежкия парламент към Общински младежки дом – Русе раздаваха балони, които достигнаха до повече от 1500 деца. Също така фондацията подари таблети на ученици от 12 училища в Община Русе. Предложенията бяха направени от директорите на ОУ „Ангел Кънчев“, ОУ „Христо Смирненски“, ОУ „Олимпи Панов“, ОУ „Васил Априлов“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Тома Кърджиев“, ОУ „Отец Паисий“, ОУ „Отец Паисий“ – гр. Мартен, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Никола Обретенов“, ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Алеко Константинов“. Първокласниците и второкласниците бяха наградени за отлични резултати в училище и за награди от инициативи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!