Facebook

Международен форум за професиите на бъдещето в Русе

УчилищеЛеонардо да Винчи“ домакин на международен форум за професиите на бъдещето.

Как изглежда офисът на бъдещето и какви са професиите на хората в него; какво е 5G мрежа и как се използва; дали електронната ни идентичност ще стане по-сигурна – това са само част от темите на четиридневния работен форум, който събира в Русе учители и ученици от шест държави.

Домакин на събитието е училищеЛеонардо да Винчи“, единственият български партньор в международния консорциум по проект „Изкуственият интелект, технологиите и професиите на бъдещето“, финансиран от Програма „Еразъм+“. По покана на училището в Русе се очакват представители на партньорите от Португалия, Франция, Кипър, Полша и Румъния.

Програмата на международния форум предвижда презентации, дискусии, практическа работа в малки групи, тренинги и още много инициативи за учителите и за учениците. Освен по посочените идеи те ще работят също така и по темите на киберсигурността – кибер атаки, фалшиви новини, манипулиране на информацията; ще споделят визията си за бъдещето на банките, новите технологии и новите платежни системи; ще дискутират как облачните технологии предизвикват революция в разбирането за професионални задължения и работно място и т.н.

Проект „Изкуственият интелект, технологиите и професиите на бъдещето“ е един от четирите нови проекта на училищеЛеонардо да Винчи“ от тази година, чрез които училището внедрява иновативни методи в учебния процес, прилага опита на други европейски държави и разширява професионалния капацитет на своите преподаватели.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!