BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Майка е възмутена, че класната иска детето да си направи профил във фейсбук

Училище принуждава 11-годишни да се регистрират във Фейсбук заради дистанционното обучение

Майка на петокласник от русенското училище „Христо Ботев“ алармира „Gospodari.com“.

Със Заповед на министъра на образованието училищата преминаха към режим на дистанционно обучение, но начинът, по който то ще се провежда, се избира индивидуално от всяко училище.

Така в русенското школо се разиграва интересна история: класен ръководител принуждава 11-12-годишни деца да се регистрират във Фейсбук, защото в група точно там ще бъдат качвани всички необходими на учениците в 5 клас материали.

„Постоянно се правят кампании за безопасен интернет, а принуждават децата да влизат в небезопасна среда“, сподели ядосаната майка във видеовръзка с нашата репортерка Виктория Симеонова.

Когато родители отправят запитване към училището защо се използва точно социалната мрежа, отговорът е, че ако не се регистрира, детето просто няма да има достъп до учебните ресурси. Вариант в групата да членува родителски профил се изключва.

При регистрация социалната мрежа изисква потребителите да въведат своя пол и рождена дата. Така лица под 13 години не се допускат, а за да се регистрират учениците от русенското училище се налага те да „излъжат“ мрежата. По-притеснително е рекламното съдържание, на което ще попаднат веднага щом се сдобият с профил.

Призоваваме Министерството на образованието да въведе единна система, към която да се насочат да работят всички училища! Това е начинът да не се принуждават 11-годишни деца да лъжат системата и да не попадат в небезопасната среда на социалните мрежи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!