Facebook

Кой е човекът на Слави Трифонов в Русе

Русенецът Светлин Стоянов спечелил конкурс за охраната на генералния секретар на НАТО.

50-годишният Светлин Стоянов е избран за координатор на Област Русе от новоучредената партия на Слави Трифонов ”Няма такава държава”.

Въпреки информационното затъмнение около най-новата политическа формация в България, неизвестния все още в политическото пространство русенец се съгласи да даде първото си интервю като партиен отговорник, пише вестник „Бряг„.

– Кой сте Вие, господин Стоянов, русенец ли сте, къде живеете сега?

– Да, от Русе съм, живея и работя в София. Завърших русенската Английска гимназия през 1988 г. Приеха ме за студент в УНСС – София, но влязох войник с последния набор, който служи две години. Така беше тогава – първо родната казарма, после следването. След уволнението станах студент, завърших магистратура по икономика и няколко години работих по банките – като счетоводител, кредитен инспектор, валутен брокер. През 2004 г. постъпих като офицер в Националната служба за охрана /НСО/ с чин капитан. Осем години / с кратко прекъсване от 1,5 г., през която бях административен директор на „Нестле-България”/ работих там – охранявал съм министър-председатели, председателя на Народното събрание, президента на САЩ при посещението му в София и пр. От 2014 г. съм в частния сектор, но продължавам да работя в сферата на сигурността. Явих се на конкурс в Брюксел за охраната на генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. Програмата на изпита беше много тежка – тестове, физическа подготовка. Готвих се много, но да си призная, не очаквах, че аз, 45-годишният, ще успея да отвея 660-те кандидати след мен. Накрая останахме четирима. За съжаление не приех службата, защото по това време жена ми, която беше болна от рак, се влоши и трябваше да се върна в България. А имах планове да работя в Брюксел и тя да се лекува на запад… През 2015 г. жена ми почина.

– С какво се занимавате сега?

– Продължавам да съм в сигурността. Последните 10 години работя в най-голямата фирма за охрана на Балканския полуостров „СОТ 16”. В момента охраняваме посолството на Саудитска Арабия в София.

– Как попаднахте в полезрението на Слави Трифонов?

– Явих се на кастинга за политици, обявен от Шоуто на Слави. Житейският и професионалният ми път явно ги заинтригува. И особено вижданията ми за необходимостта от реформи в сектора по сигурността в държавата, по която се чувствам специалист. Попаднах сред финалистите и така… Повече от тях днес сме сред учредителите на партия „Няма такава държава”.

– Какво е семейното Ви положение?

– Както разбрахте, вдовец съм. Имам три деца. Двете си дъщери успях да оженя, готов съм и за внуци. Синът ми утре /днес- б.а./ навършва 16 години.

– Ще кажете ли нещо повече за партията ”Няма такава държава”?

– За партията ще говорим друг път. Има време.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!