BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Клиенти на заведения в Русе крадат дезинфектанти

Клиенти на заведения в Русе крадат дезинфектанти.

Това са установили проверяващите от ОДАХ и РЗИ през първите дни непосредствено след като разрешиха работа на заведенията в градини на открито, научаваме от Акцент.

Препарат с дезинфектант в пластмасово шише с помпа струва 9-10 лева. Освен, че е важно наличието му в санитарните помещения за здравето на посетителите, при отсъствие пък проверяващите трябва да глобяват собствениците и наемателите.

При проверките се съблюдава спазват ли се емидемиологичните мерки, записани в Заповедта на здравния министър- дали сервитьорите са с маски, дали масите се дезинфекцират след смяна на клиентите, дали хигиената в кухните е на ниво.

Една част от русенци нямат притеснения от това да седят и консумират в заведенията. Други, допуснат и сядат, но искат индивидуални средства за хранене – пласмасови чаши и чинии.

Към момента не всички заведения с летни градини са отворили. Има съдържатели, които искат нещата да станат по-трайни и стабилни, за да не рискуват след някой друг ден да затворят.

Интересно е да се отбележи, че в някои заведения персоналът, който бе освободен па различен начин, който сам си е избрал- да отиде на борсата или да бъде в неплатен отпуск, се завръщат на старите си работни места.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!