BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кеят в Русе бе официално открит

Кеят в Русе бе официално открит.

Въпреки че заради лошото време празничната програма се отлага няколко пъти през вчерашния ден, русенци все пак успяха да се насладят на подготвените от организаторите забавления.

Звуците на суинг край реката, танците, песните и хитовете на Миро повдигнаха градуса на настроението у присъстващите.

Празникът на кея ще продължи на 11 септември 2020 година. Валежите от дъжд наложиха голяма част от събитията да бъдат отложени.

На 11 септември в петък денят ще започне с Фестивал на колелца, който ще събере на кея любители и майстори на ролери и тротинетки. В програмата на инициативата са включени шествие, състезания и уроци за начинаещи, а за най-добрите са предвидени атрактивни награди.

В предобедните часове, от 10 до 13 часа,  публиката ще има възможност да се забавлява с концерт под надслов „Реката и хората“. В него ще се изявят солисти и състави от Община Русе.

По същото време са предвидени и забавления за деца, рисунки на асфалт и на фолио, танци и игри предлага за малки и големи деца инициативата „Усмихни се край реката“. Тя ще се проведе  на алея на кея и ще бъде реализирана със съдействието на русенски детски градини.

За най-малките любители на театралното изкуство актьорите от Държавен куклен театър – Русе ще представят пиесата „Приказка за ОХ“. Тя ще се играе на амфитеатралната сцена на кея, а началният час е 13:00ч.

По време на събитията ще бъдат спазвани всички разпоредби на Министерството на здравеопазването, във връзка с ограничаване на разпространението на Covid-19.

Откриване на крепостната стена на Русе 😉

Публикувахте от Виктор Стоянов в Петък, 4 септември 2020 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!