BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Интензивен валеж се очаква тази нощ в Русе

Денят започва с валежи в крайните райони на Северозападна и Югоизточна България.

Около обяд валежите ще обхванат много части на страната с по-значителни количества в централните и източните райони. Следобед в областите около Черноморието се развият и гръмотевични бури с потенциал за градушки, предава NOVA. За денонощието най-много валежи ще се акумилират в областите на Централна Северна и Североизточна България – около и на места над 50 литра на квадратен метър.

В 10 области на страната е в сила жълт код за опасно време – пролетни бури с интензивни валежи и риск от градушка – Силистра, Русе, Разград, Шумен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Стара Загора, Сливен и Хасково.

Температурите в ранния следобед днес ще са между 15 и 20 градуса с по-високи стойности в северните райони на Дунавската равнина и на Югозапад.

През нощта срещу понеделник ще продължи да вали в централните райони на страната. Интензивен валеж се очаква в областите Търговище, Разград, Русе и Велико Търново.

Утре времето постепенно ще се успокоява и в рамките на деня валежите постепенно ще намаляват и спират. Във вторник – разкъсана облачност и максимална температура около 20-22 градуса.

В нощта срещу Гергьовден от северозапад на Югоизток ще превалява, като южно от Стара планина се очакват по-значителни валежи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!