BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Иво Пазарджиев: ВМРО не подкрепя поведението на екоминистъра

„Няма министър, който да може да си позволява да говори по този начин за кмет, който се опитва да предприеме реални действия за подобряване на чистотата на въздуха в Русе, или пък да се държи по този ироничен начин с проблем, който е реален, с проблем, който всички ние усещаме ежедневно“

Протестът на русенци за чист въздух е основателен и го подкрепям, тъй като проблемът е реален. Всички ние живеем в Русе. Няма нито министър, нито който и да е държавен ръководител, който може да си позволи да говори по този начин, по който вчера си позволи да говори Емил Димитров. Всички ние подкрепяме исканията на протестиращите за по-чист въздух в града. Неслучайно преди малко беше приета декларацията на Общинския съвет с единодушие да се изиска от държавните органи да закупят мобилна техника, която да прави реалните замервания за въздуха в Русе“, заяви председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, предава Русе Медиа.

Той пристигна на протеста на Дунав мост заедно с колегите си общински съветници от ВМРО Росица Георгиева и Асен Даскалов, за да заявят гражданската си позиция по болната за целия град екологична тема. Част от протестиращите настояха за оставка на екоминистъра, който е от гражданската квота на ВМРО. „Не сме в позиция нито аз, нито колегите ми общински съветници, за да искаме оставката на министър в правителството, но със сигурност този министър не се ползва с подкрепата на Общинския съвет и на русенци и на представителите на ВМРО в Русе. Ние не подкрепяме това, което министърът каза. Няма министър, който да може да си позволява да говори по този начин за кмет, който се опитва да предприеме реални действия за подобряване на чистотата на въздуха в Русе, или пък да се държи по този ироничен начин с проблем, който е реален, с проблем, който всички ние усещаме ежедневно“, каза още Иво Пазарджиев.

Екологичният протест се сля с протеста за оставка на правителството, като участниците заедно блокираха за около час движението към граничния пункт Дунав мост. На място се оказа, че привържениците за оставка не желаят техните искания да бъдат засенчени от проблемите на въздуха. А хората, които искат да дишат, са категорични, че не могат повече да търпят постоянните миризми. Те настояват за мерки спрямо замърсителите и за мобилна станция, която да докаже кой трови въздуха на Русе.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!