BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задкулисието на КАЛИНКИТЕ в Русе

Този, който е достатъчно умен да не влиза в политиката, се наказва с това, че го управляват хора, които са по-глупави от него– Платон

За пореден път се убеждавам, че древногръцкият философ е безпощадно прав, дори да ни делят хилядолетия. Поводът за тази горчива равносметка е скандалният случай с новия заместник-директор на МГ „Баба Тонка“ в Русе. Макар официално от учебното заведение да не излезе с позиция по темата, стана ясно, че общественото недоволство е на ръба на избухването.

Припомням, че миналата седмица Dunavmost.com повдигна въпроса. Изпратихме и официално запитване до МГ „Баба Тонка“. Не само че не получихме отговор, но и съвсем тихомълком стана ясно, че г-жа Наталия Кръстева, общински съветник от ГЕРБ, е назначена за заместник-директор на уважаваната гимназия. Оставям настрана това, че ръководството на учебното заведение си позволява да пренебрегва една медия. По-лошото е, че изобщо не излезе с позиция и обяснение как точно Кръстева се озова на тази позиция, какви са мотивите, които са наклонили везните в нейна полза, кои са останалите кандидати и дали не говорим за политическо назначение и така популярната в България практика – „шуробаджанащина“.

Наталия Кръстева не само, че не е одобрявана като публична личност от хората / визирайки това от десетките недоброжелателни коментари в интернет пространството/, но и категорично отказа да се съобрази с мнението на русенци. Тя не само не се засрами от цялата неприятна ситуация, но дори си позволи да обяснява колко е компетентна и знаеща, независимо в коя сфера бива назначена – за заместник-кмет, за общински съветник, за заместник-директор….Абе дялан камък!

Не я познавам лично /слава Богу/, но и да си призная след това, което ни „сервира“ в публичното пространство и не искам да се запознаваме. Не мисля, че би могла да ме обогати със знания, с общочовешки качества, с интересен светоглед. А аз отбягвам подобни „празни от съдържание“ личности. Обаче искрено съжалявам ръководството на Математическа гимназия, което най-вероятно е било „длъжно“ да даде овакантеното място на тази истински всеотдайна труженичка на ГЕРБ. Съжалявам и децата, които ще трябва да зависят от нейните „компетентни“ решения. Защото определено се съмнявам в това, че тя разбира от образователен процес, наука и преподаване. Вероятно е по-подготвена в юридическата сфера, където се била реализирала преди политическата кариера да я грабне, макар че съдейки от коментарите, и там не е била кой знае колко блестяща.

Ако има поне капчица останал морал у г-жа Кръстева, след този грандиозен обществен скандал и публично неодобрение, би трябвало още утре тя да си подаде оставката и да отстъпи място на адекватен професионалист. Образованието ни няма нужда от поредния „парашутист“, а от доказали се педагози, които да помогнат на подрастващите да се превърнат в качествени и достойни българи. А г-жа Наталия Кръстева едва ли би могла да постигне това, тъй е свикнала да бъде „назначавана“ и  „спускана“.  Поредната пагубна тенденция в съвременното българско общество. Общество на Калинките, Златките и Бойковците. Свикнали да управляват безнаказано и задкулисно.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!