BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Екипи на пожарната помагат на хората на хемодиализа в Русе

За изминалото денонощие екипите на пожарната са имали няколко излизания за оказване на съдействие на институции и граждани, гасили са и два пожара в къщи.

На 24 март, за времето от 05:58 до 08:00 часа, екип на РСПБЗН – Две Могили е пратен да окаже помощ на автомобил на агенция „Митници“ с двама служители в него, който е бил закъсал на пътя между селата Обретеник и Ценово. Със съдействието на снегорин от с. Ценово, автомобилът е бил освободен от снежните навявания и съпроводен до почистен път с възможност за самостоятелно придвижване.

Между 07:55 и 10:05 часа екип от сектор „Спасителни оперативни дейности“ на РДПБЗН – Русе е съдействал за транспортирането на граждани за хемодиализа, които са имали затруднения при придвижването до болницата, заради влошената метеорологична и пътнотранспортна обстановка. Транспортирани са 7 човека.

В 09:35 часа един екип от Първа РСПБЗН – Русе, е пратен на адрес гр. Русе, ул. „Цар Асен“ в Русе, за да окаже съдействие при пренос на гражданин с инсулт до УМБАЛ.

Между 09:39 и 10:20 часа пожарникари от РСПБЗН – Сливо поле са пратени да потушат възникнало горене на сажди в коминно тяло в къща в кв. „Сливица“ в гр. Сливо поле.

В 15:51 часа екип от РСПБЗН – Две Могили е реагирал на сигнал за пожар в покрива на къща в с. Обретеник. При пристигане на място е установено, че гори част от покрив на изоставена къща, около 40 кв.м. Пожарът е изгасен. По данни на граждани, къщата била необитаема след предишен пожар. Вероятната причина за инцидента е късо съединение. Екипът е изключил ел.захранването на къщата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!