BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дилър на наркотици остава за постоянно в ареста

Обвиняем за разпространение на наркотици с постоянна мярка задържане под стража

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 41-годишния М. М., привлечен в качеството на обвиняем на 01.06.2020 г. за това, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

Съдът счете, че макар и в ранен стадий на разследването на делото събраните доказателства сочат на обоснования извод за наличие на обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което е бил обвинен. Според съдебния състав е налице реална опасност от укриване и извършване на престъпление от страна на М. М., ако не бъде задържан, която опасност се извежда от шестте му предходни осъждания. Последните две от тях са били за същите престъпления като настоящото и са изтърпяни ефективно. Освен това, деянието, за което е повдигнато обвинение на М. М., е с висока степен на обществена опасност и е тежко умишлено по смисъла на закона.

За това престъпление в Наказателния кодекс са предвидени наказания лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба от 20 000 до 100 000 лв.

Определението на Окръжен съд – Русе подлежи на незабавно изпълнение и може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!