BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дарителски жест зарадва УМБАЛ „Медика“ на рождения ѝ ден

Дори в условията на извънредно положение, Благовещение е повод за добро, за блага вест, за мил и безкористен жест. На днешния празник, УМБАЛМедика Русе“ получи поредните дарения, които да послужат за борбата с невидимия противник, настанил се в душите и телата на хората – COVID-19.

На 25-ти март 2020 г. се навършват и 7 години от откриването на болницаМедика“. От ръководството признават, че тази година е била първата, в която са планирали отбелязване на празника, но предвид създалата се ситуация, планираните дейности са отменени. Това не пречи обаче екипът на „Медика“ да се радва на жестовете на хората, които се обединяват около една цел – да бъдат полезни на обществото – кой с както може.

Днес, човек, който буквално до преди няколко месеца се бори за живота си – чл. кор. проф. дтн Христо Белоев – ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“, направи дарение от медицински шлемове. Предпазните материали, преминали необходимите изпитания, са предназначени за защита на персонала, който би влязъл в контакт с пациенти със съмнения за коронавирус и такива с положителни тестове. Лечебното заведение получили и голямо дарение за закупуване на бързи тестове за COVID-19, както и бутилирана вода за най-малките, адаптирани млека и мокри кърпички.

Наред с големите дарения, болницаМедика“ продължава да получава предпазни маски, изработени от русенски фирми. Продължава да расте и броят на доброволците, изявили желание, при нужда, да се включат в борбата с коронавируса.

Благата вест на днешния ден е, че хората се обединяват. Гражданското съзнание се е активирало в максимална степен. Добрата вест, е и че останалите русенци започват да осъзнават своята роля в борбата с коронавируса – било то, дори да останат у дома си и по този начин да предпазят себе си и своите близки.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!