BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Глобиха русенец с 3000 лева за дрифт с БМВ

Специализирана полицейска операция по линия на пътния контрол бе проведена в периода 8 – 11 май на територията на ОДМВРРусе.

Основното, за което са следили екипите, е неправилно изпреварване, отнемане на предимство на останалите превозни средства и на пешеходците, недопускане на преминаване на забраняващ сигнал на светофарните уредби, използване на обезопасителни средства от водачите и пътниците, наличие на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, недопускане на управление от неправоспособни водачи, както и недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози. Успоредно с това контрол на скоростните режими, чрез използване на цялата налична техника от стационарни, преносими и стационарно-преносими камери. 

В хода на операцията униформените екипи са проверили общо  552 МПС и 613 лица. За установените при работата на контролните органи нарушения са съставени са 353 фиша и 105 акта за административни нарушения;  връчени са 55 електронни фиша.

Установени са 4 водачи, управлявали МПС с положителни проби за употреба на наркотични вещества, трима с алкохол и един дрифтаджия.

В нощта на 7 срещу 8 май в гр. Русе, на кръстовището между ул. 19 февруари и и ул. Николаевска, служители на Първо РУ са подали сигнал със стоп палка на лек автомобил „Ауди Олроуд“ с русенска регистрация, като водачът не е спрял, а е продължил и е напуснал мястото. Впоследствие на кръстовището между ул. Цар Самуил и ул. Драган Цанков, при завиване колата се е отклонила вдясно, напуснала е платното преминавайки през бордюр и се е блъснала в бетонна стена.  Като водач е установен 34-годишен мъж от Русе. Той е бил изпробван с технически средства за алкохол и наркотици, като уредите са отчели положителни проби –  алкохол в издишания въздух от 1,04 промили и реакция за „амфетамин“. Мъжът е бил задържан и конвоиран до медицинско заведение, където е отказал да даде проби за анализ. След това е бил задържан за 24 ч. по ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство.

На 8 май около 13:30 ч. в гр. Русе на ул. Сакар планина, до бл. “Ерма“ полицейски екип е спрял лек автомобил “Мерцедес“, управляван от 36-годишен мъж от Русе. При последвалата  проверка е установено, че той управлява превозното средство, след като е лишен от правоуправление и регистрационните табели, които са поставени на колата са били издадени за друг автомобил. Мъжът е изпробван с техническо средство за установяване употреба на наркотични и/или други упойващи вещества, при което уредът е дал положителна реакция за „метамфетамин“. Шофьорът е задържан и конвоиран до болница “Канев“ в Русе, където е дал кръвна проба и урина за медицинско изследване, след което е задържан за 24 ч. по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство.

На 9 май около 15:20 часа в гр. Русе на улица. „Згориград“ /до №38/ е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“ с водач на 32 г. от Русе. Той е отказал да бъде изпробван с техническо средство за установяване употреба на наркотични и/или други упойващи вещества. Съставен му е акт и му е издаден талон за биологично изследване, на той е отказал да даде въпросните проби.

На 10 май около 12:30 ч. в гр. Русе на ул. Духовно възраждане полицаи са установили и спрели лек автомобил „Рено Клио“ с русенска регистрация и са изяснили, че зад волана е 30-годишен русенец. В хода на действията на служителите е било констатирано, че мъжът управлява превозното средство без валидна застраховка „Гражданска отговорност“ и не представя свидетелство за регистрацията на колата. Той е изпробван с техническо средство за установяване употреба на наркотични и/или други упойващи вещества и уредът е дал реакция за употреба на „метамфетамин“. 30-годишният е задържан и конвоиран до болницата, където отказал да даде кръв и урина, след това е задържан за 24 ч. по ЗМВР и по случая е образувано бързо производство.

Тази нощ, малко педи полунощ , на ул. Борисова в Русе е спрян за проверка лек автомобил „Пежо“ с русенска регистрация, управляван от 26-годишен русенец. При проверката водачът се е държал неадекватно и при последвалата проба с техническо средство за установяване употреба на наркотични и/или други упойващи вещества са били отчетени реакции за „метамфетамин“ и „канабис“. 26-годишният е задържан и конвоиран до болница „Канев“, където пред медицинско лице е отказал биологични проби за анализ. Задържан е за 24 часа по ЗМВР. Започната е работа по бързо производство срещу водача.

При специализираната операция са установени 3 водачи, които са управлявали след употреба на алкохол:

На 8 май, около 20:05 часа на кръстовището „Цар Освободител“ и П. Д. Петков“ в Русе, 44-годишен русенец е бил заловен зад волана на лек автомобил „БМВ 320“ с 1. 15 промила; На 11 май около 01:40 часа на пътя ІІ-21 но входа за Ново село 29-годишен водач на „Ауди“ е хванат с 1.15 промила; На 11 май около 02:50 часа на бул. България в Русе, 38-годишен с „Фиат Браво“ е спрян с положителна проба за алкохол, която е отчела над 1.2 промила, а при последвал анализ на кръвна проба резултатът е бил 1,55 промила. По този случай е образувано бързо производство.

В хода на операцията е заловен и водач извършвал дрифт

Вчера  около 16:40 ч. в гр. Русе на кръстовището между бул.“Съединение“ и бул.“Цар Освободител“,  в посока булевард „Ген. Скобелев“, лек автомобил „БМВ“ с русенска регистрация е установен да дрифтира, като ускорявал рязко скоростта си на движение, поднасяйки се последователно в ляво и дясно с превъртане на задните гуми. Последвало е спиране и проверка на автомобила от контролните органи. Установен като водач е 23-годишен от Русе. Съставен му е акт, затова че не използва пътя по предназначение /дрифтене/ и автомобилът е спрян от движение по реда на чл. 171, т. 2, б.“м“ от ЗДвП за три месеца. След издаване на наказателно постановление ще му бъда определена глоба от 3000 лв и лишаване от право да управлява за срок от 12 месеца.

По време на операцията служителите са работили и със специализираната техника за скорост /технически средства за установяване превишаване на максимално допустимата скорост/, като са направени 344 клипа, за които са издадени 270 електронни фиша от сектор „Пътна полиция“, а 77 са на МПС с чужда регистрация, които са изпратени по компетентност към ГДНП.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!